Itt a csoki, amelyre mindig is vágyott

Fotó: AFP Photo/Warner Bros. / The Kobal Collection / Mountain, Peter / AFP Photo/Warner Bros. / The Kobal Collection / Mountain, Peter

-

Megvan az összetevő, amelytől egészséges marad a csoki.


Egy amerikai csokigyár gyógynövényes technológiákban jártas kutatói fejlesztették ki azt a „gyógycsokoládét”, amelynél szerintük nincs egészségesebb. A csokoládé fő összetevője, a kakaó rendkívül egészséges, tele van antioxidánsokkal és ásványi anyagokkal, amelyek mind jót tesznek az idegrendszernek, csökkentik a vérnyomást és a stroke kockázatát. A gond csak az, hogy a kakaó keserű. A gyártók így mindenféle trükköt alkalmaznak, hogy megédesítsék, ezzel viszont máris semlegesítik a pozitív egészséges hatásait.


Egy bostoni cég a probléma áthidalására egy dél-amerikai gyógyfüvet vetett be, amely képes elfedni a kakaó keserűségét. A végeredmény egy mindössze 35 százalékos cukor- és zsírtartalmú csokoládé. A cég a következő lépésben a 10 százalékot célozza meg. Azt állítják, hogy az egészségtelen összetevők kiiktatásával a csokoládét már akár orvosi ajánlásra is lehet fogyasztani.