Itt a bizonyíték: sokféle nemi szerv lehet szép

Forrás: Wikipédia

-

Egy erotikus kellékeket készítő cég tartott szavazást arról, mitől szép egy vagina. A felháborodást követően a tudományos világ is reagált.


A szexjátékokat készítő vállalat felhívását gusztustalannak és szexistának bélyegezték, teljesen jogosan. Ez nem akadályozta meg az internetezőket abban, hogy részt vegyenek a szavazáson, 2,7 millióan írták körül, számukra milyen az ideális punci. A felhívást többek között azért is bírálták, mert olyan képet közvetíthet a nőknek, mintha létezne tökéletes szépségű vagina.

A szavazást egyébként egy Nell nevű skót lány nyerte, aki nem tartja különlegesnek a saját vagináját, de örül neki, hogy a barátja szépnek tartja.

A kapott adatokat nemcsak a játékgyár, hanem tudósok is megvizsgálták, mert örültek, hogy végre statisztikailag elegendő „minta” áll rendelkezésükre, ugyanis a női nemi szervek különbségeit eddig csak nagyon szegényesen sikerült dokumentálni. Összehasonlították többek között a kisajkak és nagyajkak méretére vonatkozó szavazatokat és a bőr feszességére vonatkozó kitételeket. El lehet olvasni a képekkel is megtámogatott kutatást, nagyon aprólékos munka.

A tudósok a tanulságot is levonták: a bonyolultabb szerkezetű, redőzöttebb vagináknak is számos rajongója akad a férfiak körében, ezért semmiképp nem lehet egyféle puncit ideálisnak tartani.