Iszlám Állam: nő engedély nélkül nem robbanthatja fel magát, kivéve...

Fotó: MTI/EPA / Gulamullah Habibi

-

Részletes útmutatóval szolgált az Iszlám Állam nőknek arra nézve, hogy miképpen vehetnek részt a globális dzsihádban. A vége „természetesen” egy öngyilkos merénylet – igaz, nem mindegy, mikor.


Mindenre figyel a jelek szerint az Iszlám Állam. A szervezet most részletes útmutatót tett közzé olyan nőknek, akik csatlakozni akarnak a nyugati világ ellen vívott dzsihádhoz. Az Iszlám Állam az után döntött így, hogy egy szaúdi nő fordult hozzájuk – a Daily Mirror szerint – tanácsért. Ő ugyanis szeretne Szíriába vagy Irakba menni, és csatlakozni az Iszlám Államhoz.


A terrorszervezet azonban azokra is gondolt, akik nem akarnak a helyszínen harcolni. A meglehetősen liberális felütéssel induló szöveg szerint minden nő maga döntheti el, hogy legjobb képességei szerint mivel tudja támogatni az Iszlám Államot: főzéssel, mosással, varrással vagy éppen sebesültek ápolásával. Rögtön ezután azonban jön a szigorú figyelmeztetés: egy nő nem robbanthatja fel magát csak úgy, ott és akkor, ahol ő szeretné, ehhez minden esetben vallási elöljárója utasítása szükséges. Bár azért van egy kibúvó a szigorú szabály alól: amennyiben egy női harcost bekerítenek, vagy beszorítanak egy épületbe, és semmilyen esélyt nem lát a szabadulásra, akkor előzetes engedély nélkül is felrobbanthatja magát.

Hasznos, ha a nők megtanulnak lőfegyverekkel bánni, sőt, ha kellően ügyesek, akár mesterlövészek is válhatnak belőlük. A kiképzés során természetesen egész testet és arcot is eltakaró ruhát kell viselni, és még így is szigorúan csak a férfiaktól elkülönítve szabad végezni a gyakorlatokat. Ugyanígy természetesen szigorúan tilos koedukált harci egységek létrehozása is, mert az „nem használ a harci morálnak”.