Ismét robbanótestet találtak a Széll Kálmán téren

-


Feltételezhetően egy százkilós robbanótestet találtak a fővárosban, a II. kerületi Széll Kálmán téren hétfő délután. Lezárják és kiürítik a környéket – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-t.

Bátyi Edina közölte: az építési munkálatok közben, a Széll Kálmán tér 3. előtt előkerült robbanótest miatt 200 méter sugarú körben zárják le, ez azt jelenti, hogy a tér egészét lezárják.

Kiürítik a tér felé eső és a térre néző lakásokat a Margit körút 91. és a Széll Kálmán tér 10. között, valamint a Várfok utca 22. és 30. között. Emellett a Vérmező út tér felé eső oldalát lezárják a gyalogosforgalom elől.

A Budapesti Közlekedési Központ a Facebook-oldalán azt közölte, hogy a 2-es metró megállás nélkül halad át a Széll Kálmán téri állomáson. A 4-6-os villamospótló autóbusz a Széna térig terelt útvonalon közlekedik, a Széll Kálmán tér irányába pedig nem érinti a Mechwart liget megállóhelyet. A 149-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széll Kálmán tér végállomást, továbbá nem közlekedik a 116-os autóbusz.

Arról egyelőre nincs hír, hogy ez meddig marad így.

Legutóbb épp egy hete zárták le egy bomba miatt a teret, erről itt írtunk.