Ismét Németországba utazik a Szeged a kézi-BL-ben

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

HÁTTÉR

A Szeged a Kiellel, a Veszprém pedig ismét a Paris Saint-Germainnel találkozik a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.


Bécsben sorsoltak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ahol a legjobb nyolc csapat közé két magyar együttes is bejutott: a MOL-Pick Szeged a Rhein-Neckar Löwent, az MKB-MVM Veszprém pedig a La Rioját ejtette ki a nyolcaddöntőben. A negyeddöntő sorsolásán már nem volt országos védettség (ahogy csoportvédettség sem), így akár össze is kerülhetett volna a két csapat.


A szegediek ellenfele a csúcsformában lévő Kiel lesz, amely vezeti a Bundesligát és amellyel a 2011-2012-es szezonban már találkozott: akkor a Kiel kétszer nyert, Szegeden 38-26-ra, Kielben pedig 34-24-re. A veszprémiek ellenfele, a PSG pedig második helyen áll a francia bajnokságban. Tavaly ugyancsak – az akkor még Császár Gáborral felálló – PSG-vel találkozott a negyeddöntőben a Veszprém, amelyet idegenben 28-26-ra, hazai pályán pedig 31-26-ra győzött le.

A negyeddöntő első összecsapásait április 8. és 12. között kell megrendezni, visszavágóit pedig 15. és 19. között. Az elődöntő sorsolása április 21-én lesz, a kölni Final Fourra május 30-án és 31-én kerül sor.


A negyeddöntő párosítása

  • HC Zagreb (horvát)–FC Barcelona (spanyol)
  • Vardar Szkopje (macedón)–Kielce (lengyel)
  • PSG Handball (francia)–MKB-MVM Veszprém
  • MOL-Pick Szeged–THW Kiel (német)

Megint a PSG? Ez hihetetlen... Egy BL-negyeddöntőben már nincs könnyű ellenfél, ezek a meccsek mindig rettentően nehezek. Nekünk ugyanolyan alaposan kell készülnünk erre a meccsre is, mint minden más összecsapásra. A PSG-nek fantasztikus kerete van, tele kiváló képességű játékosokkal. Nagy kihívás elé nézünk.

Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzőjeAhhoz, hogy bekerüljünk a Final Fourba, minden ellenfelet le kell győznünk. Remélem, hogy sikerül olyan eredményt elérnünk, mint tavaly, ezen kell dolgoznunk az elkövetkező hetekben.

Nagy László, MKB-MVM VeszprémLájkolj minket a Facebookon!