Ismét megalázták a kéziválogatottat - még távolabb Rio

Fotó: Getty Images

-

Továbbra is nulla ponttal áll a lengyelországi Európa-bajnokság középdöntőjében a magyar férfi kézilabda-válogatott, miután nagyon csúnya, 29-19-es vereséget szenvedett Németországtól. Az olimpiához csoda kell.


Az oroszok elleni meglepetésvereség és a dánok elleni csúfos kudarc után a középdöntőben Németország ellen javíthatott volna Talant Dujsebajev csapata. A kirgiz származású egykori fantasztikus játékos a dánok elleni találkozó után kiakadt az M4-nek adott interjúja során, és elvitte a balhét, közölve, hogy egyedül ő a felelős azért, hogy olyan taktikát dolgozott ki, amelyet a játékosok nem tudtak megvalósítani. A németek ellen ugyanez történt.


Dujsebajev taktikája ma sem ült


A középdöntő első fordulójában a magyar válogatott gyorsan hátrányba került, a németek sorra lőtték a gólokat, tíz méterről, átlövésből, beállóból, lerohanásból, ami kapura ment, abból gól lett. Mikler Rolandnak gyakorlatilag nem volt védése, a helyére beálló Bartucz László ugyan egy védéssel kezdett, de utána ugyanúgy képtelen volt hárítani a németek próbálkozásait, 80 százalékos volt a az ellenfél lövőteljesítménye 20 perc után, ezzel szemben az első félidőben a magyar csapat 18 százalék volt. A németek vezettek 5-2-re, 8-4-re, 12-6-ra, a szünetben pedig 17-9 volt oda.


Miklernek nem volt védése, Nagy egyedül kevés volt


A második félidőre semmi nem változott, a németek egyből góllal kezdtek, Dujsebajev pedig három perccel a szünet után máris időt kért. Semmit nem használt, továbbra is szedett-vetett volt a magyar csapat játéka. Nagy Lászlótól nem lehet elvárni, hogy minden meccsen vezér legyen védekezésben és támadásban is, Dzsamali próbálkozott, de ő még nem az a szint, hogy ilyen csatákat egyedöl eldöntsön, az pedig látható volt, hogy a zömével a magyar NB I-ből beválogatott fiatal játékosok nem ilyen tempójú meccsekhez szoktak.


Dzsamalinak csak villanásai voltak


Visszavett a tempóból a német válogatott, sokat cserélt, kísérletezett az ellenfél, kapust is cserélt, hogy a gyengén támadó magyarok növeljék az ő önbizalmát is. Németország így is egyre jobban elhúzott, végül 29-19-re győzött. A magyarok a németekkel 29-szer csaptak össze, és csupán ötször nyertünk, 3 döntetlen mellett ez volt a 21. vereség, tétmeccsen utoljára a 2011-es svédországi vébén sikerült legyőzni őket.


Ma sem volt esélyünk a németek ellen (sem)


A nulla ponttal álló magyar csapat kedden Spanyolországgal játszik a következő fordulóban. Az áprilisi olimpiai selejtezős tornára még két hely kiadó, ehhez a magyar csapatnak biztosan meg kell előznie az oroszokat és a svédeket a wroclawi középdöntős csoportban.