Ismét lezárták az M2-est

-

Az M2-es autóút fejlesztésének előkészítő munkálatai miatt csütörtök délelőtt 10 órakor mindkét irányban teljes szélességében lezárták az utat a sződligeti és a Vác-déli csomópont között, a forgalmat elterelik.


Szerdán ugyanilyen okból hasonló forgalomkorlátozás volt érvényben, akkor Dunakeszi és Göd között, de most a tervek szerint délután 3 óra helyett már 2 órakor újra rá lehet hajtani az M2-es érintett szakaszára.


Pécsi Norbert Sándor korábbi tájékoztatása szerint az autóút kétszer kétsávossá tétele, illetve a kivitelezési tervek elkészítése érdekében burkolatfúrásokat végeznek, valamint felmérik a teljes pályaszerkezet állapotát. A korlátozás idejére a forgalmat a szerdai gyakorlathoz hasonlóan a 2-es főútra terelik, ahol a gyorsabb haladás érdekében kikapcsolják a jelzőlámpákat. Ennek ellenére az M2-es és a 2-es út nagy forgalma miatt időszakosan torlódások alakulhatnak ki – mondta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője.

Hozzátette: azért döntöttek a teljes lezárás mellett, mert a munka így néhány óra alatt elvégezhető, míg félpályás korlátozás esetén ez több napot igényel.