Ismét lehet légi közlekedés az USA és Kuba között

-

A két ország vezetője elvben már megállapodott a kereskedelmi repülőgépek forgalmának helyreállításáról és kísérleti jelleggel újra indítják a közvetlen postai szolgáltatást is.


Az AP Hírügynökség értesülése szerint az Egyesült Államok és Kuba elvben megállapodott szerdán a kereskedelmi repülőgépek két ország közötti forgalmának helyreállításáról. A hidegháború idején évtizedekig nem létezett menetrendszerű légi forgalom a két ország között, csak charterjáratok közlekedtek.


A leendő megállapodás alapján az amerikai légitársaságok közvetlenül, honlapjukon értékesíthetik majd Kubába szóló jegyeiket ügyfeleiknek, azonban ezzel a lehetőséggel csak bizonyos amerikai állampolgárok élhetnek, mert még nem szabadították fel teljesen a Kubába irányuló turizmust.

A múlt héten arról is megállapodás született a két ország között, hogy 52 év után helyreállítják a közvetlen postai szolgáltatást. Washington és Havanna egyelőre csak annyit jelentett be, hogy kísérleti jelleggel indítják újra a közvetlen postai szolgáltatást.