Ismét lebukott: kokainozáson kaphatták a torontói polgármestert

-

Rob Ford kampány helyett elvonóra megy


Torontó polgármesteréről szerdán került elő több videofelvétel, amelyen állítólag crack kokaint szív. A videóból néhány képkocka látszik csak.

 

A felvétel miatt Ford felfüggeszti újraválasztási kampányát, szabadságot vesz ki, és elvonóra megy. Ideje még van, október 27-én választanak polgármestert.

A mostani felvételről a Globe and Mail című, tekintélyes torontói napilap számolt be. A videót néhány napja készítette egy magát kábítószerárusnak mondó ember a polgármester nővérének házában, az alagsorban. Kathy Ford bevallottan kábítószerfüggő.

A 44 éves polgármester egy éve a drogfogyasztása miatt vált világszerte ismertté. Akkor is készült róla egy felvétel, hónapokig tagadott, majd miután a rendőrség is megnézte a felvételt, beismerte, hogy részegen valóban fogyasztott kábítószert.

A polgármesterről azóta több felvétel készült, amelyeken furcsán viselkedik, és úgy tűnik, valamilyen szer hatása alatt áll.

A polgármestert meggyanúsították már azzal, hogy rasszista kifejezéseket használ, szexuális ajánlatot tett egy kolléganőjének, és kokaint szippantott fel egy étteremben. Ford mindent tagad.

A politikust novemberben már megfosztották csaknem minden jogkörétől.