Ismét kihallgatták Kovács Bélát

Fotó: MTI/EPA / Olivier Hoslet

-

Kémkedéssel gyanúsították meg 2015 decemberében. Harmadszor hallgatták ki.


Folytatódott Kovács Béla, a Jobbik európai parlamenti képviselőjének gyanúsítotti kihallgatása a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF). A kémkedéssel gyanúsított politikusnak ez volt a harmadik kihallgatása – írja a Magyar Idők.

Kovácsot 2015 decemberében gyanúsította meg a KNYF kémkedéssel. Tavaly másodszor folytatólagosan hallgatták ki, és pénteken volt a harmadik kihallgatása. A nyomozás érdekeire hivatkozva Nagy Andrea ügyész, a KNYF szóvivője nem kívánt válaszolni a kérdésre, hogy meddig tartott Kovács kihallgatása, és tett-e érdemi vallomást.


Látókörbe került

A Jobbik EP-képviselője ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal 2014 áprilisában tett feljelentést, miután egy aktív, egykori KGB-ügynökkel összefüggő nyomozás közben a titkosszolgálat látókörébe került.

Egy másik ügyben is eljárás indult Kovács ellen. Az eddigi adatok szerint 2012–2013-ban gyakornoki szerződést kötött négy magánszeméllyel, akik elvileg 4 és 6 hónapos szakmai gyakorlatot teljesítettek Brüsszelben, ám valójában nem jártak ott, és semmilyen munkát nem végeztek.