Halottjai is vannak az újabb hatalmas földrengésnek Nepálban

Forrás: United States Geological Survey’s (USGS)

-

Először 7,1-es erősségű földmozgásról szóltak a hírek, később pontosítottak: 7,4-es fokozatú volt a rengés Nepál és Kína határán.


Ellentmondó hírek érkeznek az újabb nepáli földrengés áldozatairól: az Independent szerint legalább 19 ember meghalt, 900 megsérült. A BBC 3, a Reuters legalább 9 halottról tud. A CNN szerint ezernél is többen sérültek meg.Nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,3-es fokozatú földrengés rázta meg Nepál keleti részét - közölte az amerikai földtani intézet (USGS). Korábban 7,4-es erősségű földmozgásról szóltak a hírek.

A földmozgás epicentruma a nepáli fővárostól, Katmandutól nem messze, a Mount Everest alaptábora közelében, alig tíz kilométeres mélységben volt. Első jelentésében az USGS 7,1-re tette a földrengés erejét.Helyszíni jelentések szerint Katmanduban pánikot okozott az újabb szeizmikus aktivitás, az emberek az épületekből kirohantak az utcákra.A földrengést még Delhiben is lehetett érezni, egy tévéstúdióban a plafonról lógó lámpák lengtek ki.A földrengésben épületek dőltek össze.Katmanduban egy négy emeletes ház omlott össze, többen maradhattak a romok alatt.Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a himalájai országot. A természeti csapás a legfrissebb adatok szerint legkevesebb 8 046 halálos áldozatot szedett, és több mint 17 800-an sérültek meg. Ezúttal távolabb, Nepál keleti részén rengett a föld.A nepáli rendőrség mindenkit arra figyelmeztet, maradjanak a szabad ég alatt, az utcák ennek ellenére dugig vannak autósokkal, motorosokkal, óriási a pánik.A telefonvonalak is leterheltek, ezért mindenkinek azt ajánlják, inkább sms-t küldjön.