Ismét feljelentést tesz a DK a Széchenyi Bank ügyében

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

-

A DK tavaly decemberben tett először feljelentést hűtlen kezelés gyanúja miatt, a párt keresetét akkor az ügyészség elutasította. Az újabb nekirugaszkodáshoz most az a kiszivárgott jelentés adta a lendületet, amelyben az áll, hogy a Széchenyi Bank több közvetítőn keresztül saját magának adhatott hitelt a tőkeemelésre.


Újra feljelentést tesz a Széchenyi Bank ügyében a Demokratikus Koalíció (DK) - jelentette be Gréczy Zsolt, a párt szóvivője vasárnap. A szóvivő elmondta: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által készített és nemrégiben kiszivárgott – a HVG által megismert – jelentésben, amely a Széchenyi Bank ügyeivel foglakozik az áll, hogy a pénzintézet több közvetítőn keresztül saját magának adhatott hitelt a tőkeemelésre.


Gréczy Zsolt szerint a Quaestor-botrányhoz hasonlóan itt is milliárdok tűntek el egy törvénytelenül működő „jobboldali vállalkozásban", amiről végig tudhatott Matolcsy György, a pénzintézetek felügyeletért felelős MNB vezetője is. Az ügyekkel kapcsolatban a DK már tavaly decemberben feljelentést tett hűtlen kezelés gyanúja miatt, de azt az ügyészség elutasította.