Ismerősei gyalázzák a Facebookon a feltételezett kalapácsos gyilkost

-

Halálbüntetést követelnek és a Jobbik választási győzelmét áhítják ismerősei M. Krisztina Facebook-oldalán. A lány egy kalapáccsal verhette agyon barátnőjét, majd a holttestet az ágyneműtartóba rejtette.


„Remélem ugyanazt kapod amit a Zsuzsival csináltál”, „pusztulnál meg ott, ahol vagy, te gyilkos”, „remélem hogy jövőre a Jobbik nyeri a választásokat és hogy visszahozzák a halál büntetést” – többek közt ezek a gyalázkodások olvashatóak M. Krisztina Facebook-profilján. A 23 éves lányt azzal gyanúsítják, hogy a Somogy megyei Nagybajomban kalapáccsal agyonverte barátnőjét, S. Zsuzsát, majd a holttestet utóbbi ágyneműtartójába rejtette. A szülők hazaérkezésekor a lány azt állította, hogy Zsuzsa Kaposvárra utazott barátjával albérletet keresni.


A Blikk úgy tudja, az indíték az lehetett, hogy M. Krisztinának nem sikerült prostitúcióra kényszerítenie S. Zsuzsát. Mint a lap írja, M. párkapcsolatban élt S. Zsuzsa testvérével, S. Róberttel. A bulvárlap szerint M. Krisztina beismerte tettét.

A péntek óta őrizetben, másnaptól pedig előzetes letartóztatásban lévő M. Krisztinát már nem lehet ismerősnek jelölni a Facebookon, de profilját bárki követheti, ismerősei pedig kommentekben is üzenhetnek neki. És üzennek is, meglehetősen durva módon. Mint ilyen gyilkosságok esetében gyakran, most is sokan halálbüntetést követelnek. Van, aki viszont arra inti a többieket: hiába gyalázzák Krisztinát, ez nem teszi meg nem történtté a gyilkosságot.

Morbid módon még a Bien.hu nevű életstílus-oldal is folyamatosan generálja M.-nek a napi horoszkópokat, olyan praktikus tanácsokat adva, mint például ez: „A mai nap alkalmas arra, hogy kényes beszélgetéseket kezdeményezzen. Eddig a szőnyeg alá söpörték a problémát, hisz tudták, valamennyien veszíteni fognak, ha szóba kerül, de most már az okozza a nagyobb fájdalmat, hogy hallgatnak róla”.