Ismerje meg Kelemen, a hányatott sorsú sasfióka kálváriáját!

Fotó: iStockphoto / Vadim Svirin

-

Kelemenre, a parlagi sas fiókára ritkán mosolyog a szerencse: már tojás korában elárvult, most pedig még a fészek is leszakadt alatta, ő pedig 15 métert zuhant. A Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai kitartó munkájának köszönhetően


A mesterségesen kikeltetett fiókának a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai kerítettek egy meddő párt, akik szerencsésen be is fogadták őt. Kelemen megpróbáltatásai azonban koránt sem értek véget – számol be a parlagisas.hu.


Eleinte a fészket figyelő webkamera hibásodott meg, aminek a megjavítása zavarta a sascsaládot, majd egy nap, minden előjel nélkül leszakadt a fészek a még röpképtelen Kelemen alatt.A fiatal sas ügyesen helyezkedett, így megúszta a zuhanást. A nemzeti park munkatársai gyorsan építettek egy új fészket, amiben elhelyezték a „zilált idegállapotú” Kelement.


Kelemen szerencsére átvészelte a megpróbáltatásokat, és most már egyre nagyobb távolságokat tud repülve megtenni. Többé nem okozhat neki gondot egy leszakadó fészek.