Iskolás módszerrel akart csalni egy kecskeméti közös képviselő

-

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 50 éves ballószögi nő ellen, aki idén áprilisban egy meghamisított átutalási megbízással több mint 2,5 millió Ft-ot akart átutaltatni egy kecskeméti társasház folyószámlájáról a saját bankszámlájára.


A nő a társasház közös képviselője volt, és munkadíját, 16.510 forintot kellett volna átutalnia a társasház számlájáról a saját bankszámlájára. Csakhogy ő a megbízáson szereplő összeg elé beírt egy 2-es és egy 5-ös számjegyet, így az okirat már 2.516.510,-Ft átutalásáról szólt. A közös képviselő testvérét kérte meg, hogy vigye be a bankba az átutalási megbízást.

A bankban azonban gyanút fogtak, és felhívták azt a számvizsgáló bizottsági tagot, aki a közös képviselőn kívül szintén aláírta a megbízást. Közölte, hogy szó sincs több mint 2,5 millió Ft-ról, a társasház a közös képviselőnek csak 16.510,-Ft-ot akart átutalni. Emiatt a bank nem utalta el az összeget, így a társasházat kár nem érte.

A nő szabadlábon védekezik, az ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntettének kísérletével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.