Iskolás gyerekek fúrhatják meg Az ébredő erő rekordját

Forrás: Fórum Hungary

-

Minden idők legnagyobb jegyárbevételére számíthatnak az alkotók, miután az első napon csak az európai kasszáknál 14,1 millió dollárt (forintban több mint 4 milliárdot) költöttek a rajongók. Az viszont az újabb Star Wars epizód pechje lehet, hogy a gyerekek ezekben a napokban még az iskolapadokat koptatják.


Az Egyesült Államokban 50 millió dollárra (mintegy 14,5 milliárd forintra) becsülik az első nap forgalmát, az összes előre megváltott jegy pedig a 100 millió dollárt is eléri.

Franciaország vezeti azoknak az országoknak a listáját, ahol már korán nyitottak a mozik, a nézők ott néhány óra alatt 5,2 millió dollárt költöttek. Igaz, ez valamelyest elmaradt a legújabb James Bond-filmtől. Belgiumban, Norvégiában, Finnországban, Svédországban, Svájcban és Hollandiában viszont minden idők legnézettebb mozija lett az új Star Wars opusz az első napon.

A szakértők azt mondják, hogy a hétvégi globális bevétel is rekord lehet, ezt 575-650 millió dollárra becsülik, sőt az amerikai piacon is megtörheti a Jurrassic World több mint 200 millió dolláros jegyárbevételét a most következő hétvégén. Az egyetlen bizonytalanságot az jelenti, hogy az iskolás gyerekek ilyenkor még sok országban a padokban ülnek, ezért a forgalmazók sokszor a mostaninál a karácsonyhoz közelebbi időpontot igyekeznek kiszemelni a bemutatóra.

Ez azonban még semmit sem jelent az űropera üzleti sikerének a megítélésében, hiszen az Avatar első hétvégi bevétele (77 millió dollár) aprópénz volt a végső summához (2,7 milliárd dollár) képest, amit az alkotók besöpörtek.

Ha a közösségi médiára bármit is adhatunk, akkor Az ébredő erő messze túlszárnyalja a Jurrasic Worldöt, hiszen már december 11-éig 126 ezer Twitter-üzenetet posztoltak róla, míg a dinoszauruszokra mindössze 34 ezer alkalommal pazarolták szavaikat a rajongók a bemutató előtt egy héttel. A Facebookon a Star Wars 15,7 millió lájkot kapott három nappal a bemutató előtti időpontig, a Jurrassic World pedig 5,6 milliót.