Iskolai teszt buktatta le a diáklányokat molesztáló tanárt

-

A múlt héten őrizetbe vett tanár egy nyíregyházi közgazdasági szakközép kollégiumában dolgozott, és a diákok írták meg, hogy zaklatja őket, egy iskolai tesztben, írja a Blikk.


Egy 60 éves kollégiumi nevelőtanárt vettek őrizetbe és helyeztek egy hónapra előzetes letartóztatásba, miután egy nyíregyházi iskola egyik tanulója végezni akart magával. Állítása szerint azért, mert a férfi zaklatta őt, számolt be róla két napja az RTL híradója. A 10. osztályos lányt múlt héten csütörtökön mentővel vitték el az iskolából, ő később a pszichológusoknak vallotta be: a tanár volt az oka, amiért meg akart halni.

A Blikk informátora szerint már hat esetet vizsgálnak. A diákok tesztjében az volt a feladat, hogy írjanak tanáraikról, és ebben többen is panaszkodtak a kétértelmű megjegyzésekre, hogy a tanár rájuk nyit a zuhanyozóban és simogatja őket.

A nyíregyházi iskola igazgatóját, aki a hírbe hozott tanár testvére, a Blikknek nem sikerült elérnie.

A rendőrség korábban megerősítette, hogy egy 60 éves férfi ellen szexuális kényszerítés gyanújával nyomoznak. A bíróság közleménye szerint viszont 18 év alattiak személyes szabadságának megsértése és szeméremsértés miatt rendelték el az őrizetbe vételét.