Iskolai lövöldözés Kentuckyban

-

Ketten meghaltak, 17-en megsebesültek.


Kentucky kormányzója, Matt Bevin a Twitteren azt írta, hogy két 15 éves diák halt meg az iskolai lövöldözésnek. 17 sebesültet kórházban ápolnak. A lövöldözés Bentonban történt. A rendőrség azonnal lezárta az iskolát és környékét, és a helyszínen van az FBI is.

Richard Sanders rendőrfőnök szerint a lövöldözés reggel nyolc óra előtt pár perccel zajlott, az áldozatok egyike azonnal meghalt, a másik pedig a kórházban. A lövöldözőt őrizetbe vették, a 15 éves fiúnál kézifegyver volt. Kilétéről és tettének okairól egyelőre nem közöltek információt, a rendőrök megpróbálják felderíteni családi hátterét. A rendőrfőnök szerint gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt emelnek vádat ellene.

Az iskolában a tragédia idején mintegy száz diák volt. A lövések hangjaira csaknem valamennyien kiszaladtak az épültből, a bent maradtak fedezéket kerestek. Az iskolát a két percen belül odaérkező rendőrök lezárták, a lövöldöző elfogása után a diákokat buszokkal elszállították.

A bentoni iskola harminc percnyi autóútra esik a Paducahban lévő iskolától, ahol 1997-ben a 14 éves Michael Carneal három diáktársát agyonlőtte, öt diákot pedig megsebesített.

A texasi Italyban bejelentették: gyilkossági kísérlet miatt vádat emelnek a 16 éves fiú ellen, aki hétfőn az iskolai büfében rálőtt 15 éves iskolatársnőjére. A lányt kórházba szállították, az orvosok szerint kielégítő az állapota.