Irigyli Felcsútot? Vegyen magának kisvasutat!

-

Ha van egy üres telke, egy használt autó áráért lehet működő vonata.


Még másfél millió forintba sem kerül az a kisvasút, amelyet a Jófogáson árulnak. Egy teljes rendszerről van szó, mozdony, hatszemélyes nyitott vagon, sínek, váltó, sőt fordítókorong és hókotró is a szett része.


A hirdetést az iho.hu közlekedési portál vette észre. Bár szerényen kertivasút-szettként szerepel a hirdetési portálon, valójában ez egy igazi kisvasút. Magyarországon kétféle nyomtávú kisvasút létezik, a legtöbbnél 760 milliméterre vannak egymástól a sínszálak (ez volt az Osztrák–Magyar-Monarchiában a szabványos, úgynevezett bosnyák nyomtáv), de a kemencei és az almamelléki 600 milliméteres. Ugyanilyen nyomközű az árult kisvasút.


A hó sem jelenthet gondot


A hirdetés feladójának Mozdonyépítő műhely néven Facebook-oldala és YouTube-csatornája is van. Az előbbin nyomon lehet követni a mozdony, majd a kocsi építési folyamatát, a módosításokat, kipróbálásokat.

A hirdetésből minden részlet kiderül, hogy a mozdony motorja egy Ford Fiestából származik, hogy mennyi sín van (kiegészíthető!), hogy mekkora telkünknek kell lenni, hogy felállíthassuk a vasutat. De még az is, hogy várhatóan mennyiért tudjuk elszállítani Dunaharasztiból.


Ha megvesszük, fordítókorongra is szükségünk lehet