Irdatlan mennyiségű több évtizedes csempészhúst foglaltak le Kínában

-


Több mint százezer tonna csempészett húst foglaltak le a kínai hatóságok. A lefoglalt áruk között van, ami több mint 40 éves – közölte a kínai állami média, amit a BBC idéz. A csaknem félmilliárd dollár értékű árut egy országos rajtaütésben kobozták el.

„Büdös volt, majdnem elokádtam magam, amikor kinyitottam az ajtót” – nyilatkozta egy tisztségviselő az AFP hírügynökségnek Hunan tartományban, ahol 800 tonna húst foglaltak le.

A China Daily állami napilap szerint a vietnami határ mellett találták a legrégebbi, 70-es évekből való húsokat. Mint kiderült, az elkobzott hús többször kiolvadt, majd újrafagyasztották. Yang Bo csempészetspecialista rendőr azt nyilatkozta, hogy az ételt költségkímélés miatt sokszor nem mélyhűtős, hanem sima kamionban szállítják Kínában, így mire a fogyasztókhoz elér, már többször kiolvad.

A húsok között marha, csirkeláb és kacsanyak volt, vélhetően Hongkongon és Vietnamon keresztül csempészték Brazíliából és Indiából, hogy kikerüljék az importkorlátozásokat. 21 banda került a rendőrség látókörébe, 20 embert tartóztattak le csak Hunan tartományban.