Írásbeli megrovást kaptak a gyerekek fehérneműjét vizsgáló pedagógusok

-

Keresték azt, aki a lánymosdót nem rendeltetésszerűen használja. A nyáron érzékenyítő tréningre is mehetnek.


Egy dömsödi általános iskolában a gyerekek fehérneműjét ellenőrizték azok a pedagógusok, akik írásbeli megrovást kaptak. A Dömsödi Széchenyi István Általános Iskola egyik telephelyén valaki több alkalommal nem rendeltetésszerűen használta a lánymosdót – írta közleményében a Klik. A tanítók többször megkérdezték a gyerekeket, hogy ki volt az, de senki nem vállalta. Felhívták a figyelmüket a fertőzésveszélyre és a higiéniára, majd május 27-én újból előfordult az eset. Ekkor úgy döntöttek, hogy a gyerekek fehérneműjét ellenőrzik. Ebben három pedagógus és a telephelyen dolgozó takarító vett részt.

A tankerülethez június 1-jén érkezett szülői bejelentés, és azonnal megkezdődött a vizsgálat. A tankerület igazgatója megállapította, hogy a pedagógusok megszegték a közalkalmazotti jogviszonyból származó kötelességüket. Tettük nem volt szándékos: tartottak a fertőzésveszélytől, és a további eseteket szerették volna megakadályozni. A Klik szerint az érintettek a tettüket megbánták, többszörösen bocsánatot kértek, amit a szülők el is fogadtak.

A tankerülethez több levél érkezett. A szülők azt kérik, hogy továbbra is az érintett – tapasztaltnak mondott – pedagógusok tanítsák a gyermekeiket. Az elmarasztalt pedagógusok írásbeli megrovást kaptak. A technikai dolgozó szerződése július 1-jén lejár, azt nem hosszabbítják meg. A szakszolgálat közreműködésével a tankerület pszichológus segítségét ajánlotta fel a gyerekeknek és a szülőknek. A pedagógusok a nyáron érzékenyítő tréningen vesznek részt, és felfrissíthetik a gyermekvédelemmel, a gyermeki jogok gyakorlásával kapcsolatos ismereteiket.