Irány Minnesota!

-


Fűzővel kifelé! – szólt az Ace Ventura, az állati nyomozó című film egyik emlékezetes mondata. Bizonyára sokan emlékeznek rá, mikor Jim Carrey a nyomozó szerepében Ray Finkle-t vadássza Miamiban, aki a Dolphins játékosaként meccset érő field goalt rontott az utolsó pillanatban az 1983-as Super Bowlon, majd beleőrül a „Laces Out” (fűzővel kifelé) mondatba, és Dan Marino lesz gyűlölete legfőbb tárgya. Csak ennyire viseli meg az eset:A sztori természetesen fikció, hiszen a valóságban a Washington Redskins nyerte a Dolphins ellen a Super Bowl XVII-et, nem a filmben említett 49-ers, a meccs nem utolsó másodpercben kihagyott field goallal dőlt el, és Dan Marino is csak a 83-as szezonban csatlakozott a Dolphinshoz. Január 10-én azonban mégis sokaknak Ray Finkle jutott eszébe, amikor Blair Walsh a meccs vége előtt 22 másodperccel, 10-9-es állásnál mezőnykísérlethez jutott, ám elhibázta azt 27 yardról a Minnesota Vikings–Seattle Seahawks wild card-meccsen.

A vicc a dologban az, hogy a meccsen ő szerezte a Vikings mind a kilenc pontját (köztük két 40 yard feletti field goallal). A fűző pedig kifelé volt, így természetesen az internetes művészek rámentek erre a Finkle–Walsh-témára. Többek között ilyen alkotások születtek:Úgy tűnik, hogy Jeff Locke nincs veszélyben (ő volt a holder az esetnél), hiszen Walsh már gyerekekkel is találkozott az eset óta, és teljesen normálisan kezeli a dolgot.

A dologgal Meskó Zoltán is bőszen foglalkozott a Twitteren, pénteken 19.30-tól viszont a Trash Talk csapatán a sor, hogy az elmúlt hét sok-sok eseménye mellett többek között erről is beszéljen a Sport1-en. A műsorvezető Faragó Richard, a három szakértő Kangyal Balázs, Kovács Sándor és Tőrös Balázs lesz.