Iránban vállalt munkát Annus Adrián és Fazekas Róbert

Fotó: MTI / Czika László

-

Ellőbbi edzőként, utóbbi pedig tanácsadóként segíti januártól az iráni diszkosz- és kalapácsvetők felkészülését.


Az iráni hírügynökség (IRNA) honlapján kedden megjelent hírből kiderül, hogy a magyar olimpikonok már aláírták januártól érvényes szerződésüket az Iráni Atlétikai Szövetséggel.
Az IRNA beszámolója szerint az edzőként 2010 óta tevékenykedő Fazekas a jövőben Mohammad és Mahmúd Samimi felkészülését irányítja majd, Annus pedig három kalapácsvető edzéseit segíti.


Fazekas Róbert és Annus Adrián egykor


Az MTI érdeklődésére a két magyar nehézatléta képviseletében Pál T. Gábor elmondta, hogy Fazekas tanácsadóként, Annus pedig edzőként tevékenykedik januártól a közel-keleti országban, amelynek sportminisztériumával állnak kapcsolatban. Hozzátette: a diszkoszvető Fazekas nem zárja ki, hogy versenyzőként olimpiai szintet dobjon, és ha sikerrel jár, rajthoz álljon a jövő évi, riói játékokon.
A 2002-ben Európa-bajnok, 2003-ban világbajnoki ezüstérmes sportolók egyformán győztek a 2004-es athéni olimpián, ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingvétség miatt megfosztotta őket első helyüktől. Annus ezután már nem versenyzett, Fazekas viszont a 2008-as pekingi olimpián nyolcadikként zárt, a 2010-es Európa-bajnokságon bronzérmes lett, a 2012-es londoni ötkarikás játékok előtt viszont pozitív doppingtesztje miatt kikerült a magyar csapatból.