Irak figyelmeztette Párizst és Washingtont a készülő merényletekre

Fotó: AFP / ADEM ALTAN

-

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet emberei több országban, így Franciaországon kívül az Egyesült Államokban és Iránban is terveztek terrorcselekményeket, és Bagdad figyelmeztette erre az érintett államokat – közölte vasárnap Ibráhim al-Dzsaafari iraki külügyminiszter.


Dzsaafari azt mondta, hogy az iraki felderítést tájékoztató forrásokhoz információk jutottak el a készülő merényletekről. A külügyminiszter szerint az Iszlám Állam minden országra nézve fenyegetést jelent, és Bagdad már korábban arra figyelmeztetett, hogy a szervezet kiterjesztheti tevékenységét más országokra is.


„Az Egyiptomban, Irakban, Líbiában és Franciaországban történtek megerősítik azt a tényt, hogy az Iszlám Állam világméretű fenyegetést jelent” – hangsúlyozta Dzsaafari.

Hat helyszínen követtek el öngyilkos merényletet szombatra virradóra a francia fővárosban és környékén. A merényletekben 129-en haltak meg és 300-an megsebesültek. A sebesültek közül soknak súlyos az állapota, így a halottak száma még emelkedhet.


A párizsi terrortámadásról ide kattintva találja meg összes eddigi cikkünket.