Ipsos: Elvitte a bizonytalanok egy részét a Fidesz

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / Soós Lajos

-

Négy százalékot erősödött a nagyobbik kormánypárt a nyár eleje óta, a Jobbik stabilan a második – olvasható az Indexen lévő felmérésben.


Tovább erősödött a Fidesz – idézi az Ipsos legfrissebb közvélemény-kutatását az Index. A felmérés szerint míg a Fideszt júniusban a választókorú népesség 20 százaléka támogatta, most 24 százaléknyian állnak mögötte. A rangsor második helyén a Jobbik áll, a nyár elején 15 százaléknyi választóra számíthatott, ezúttal 14 százalékos a tábora. Valamelyest javított az MSZP, júniusban 9, most 10 százalékos támogatottsággal.

A biztos pártválasztók körében a Fidesz 41 százalékkal vezet, a Jobbik 26 százalékos. Az MSZP ebben az aktív körben 17, a DK 7 százalékot ér el, az LMP 5, az Együtt 1 százalékot kap.


Az Ipsos szerint a Fidesznek ezen a nyáron úgy sikerült bővítenie a szavazótáborát, hogy aktivizálta a korábban pártot nem találók nagyjából 300 ezres csoportját. Leginkább a harmincas-negyvenes korosztályban sikerült új támogatókat szereznie a kormánypártnak, júniusban 17 százalékos volt itt a kör mérete, most 31 százalékos – írja az Index.