IPhone-ból még az olcsó se olcsó

Fotó: Tony Too 66 (Flickr CC-BY) / István Hajdu

-

Az Apple minden eddiginél olcsóbb okostelefont mutatott be. A 8 gigabájtos iPhone 5C a brit O2 mobiltársaságnál vehető meg elsőként, ára 160 ezer forint.


Nyolc gigabájtnyi memóriával - az eddigi felével - felszerelt iPhone 5C-t mutatott be az Apple. A cég ezzel a belépőszintű telefonnal próbál életet lehelni az amúgy sikertelen színes, műanyagházas okostelefonba. A telefon hardvere minden más tekintetben ugyanaz, mint az ősszel bemutatott 5C készülékeké. Ennek köszönhetően viszont a mobil nem is tud igazán olcsó lenni: Nagy-Britanniában 160 ezer forintnak megfelelő összegért lehet megvenni.


Hódítónak béna

Egy ideje lehet tudni, hogy az olcsó iPhone-nak szánt 5C modell nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A készüléket elsősorban az árérzékeny piacok - például Kína és India - meghódítására tervezte a cég, de az eddigi statisztikák szerint az emberek inkább megveszik a drágább, de iPhone-szerűbb 5S modellt. A cég nincs bajban, az 5C helyett választott 5S mobil drágább, így a bevétel is több belőle. A készülék sikertelenségéhez hozzájárulhatott az is, hogy valójában nem is lett olcsó. Magyarországon például az 5C az androidos csúcsmobilokkal van egy árban.