Instagrammon, gépfegyverrel fenyegetőzik a csecsen elnök

-

Több olyan fényképet posztolt Instagram-oldalán Ramzan Kadirov csecsen elnök, Vlagyimir Putyin orosz államfő egyik legfőbb támogatója, amelyek nyíltan fenyegetik az orosz ellenzéki politikusokat - jelentette hétfőn az AP amerikai hírügynökség.


A csecsen elnök vasárnap olyan felvételt hozott nyilvánosságra a fényképmegosztó közösségi oldalon, amelyen álarcot viselve, gépfegyverrel a vállán pózol a hófedte hegycsúcsok előtt. A kép felirata a következő: "Akik még nem értették, meg fogják érteni". Kadirov egy filmet is készített, amely ugyanezt a címet viseli.


КТО НЕ ПОНЯЛ, ТОТ ПОЙМЁТ

A photo posted by Аллах Велик!!! (@kadyrov_95) on


Egy héttel korábban Kadirov olyan videofelvételt tett közzé a közösségi médiában, amelyen az ellenzék egyik vezéralakja, Mihail Kaszjanov volt orosz miniszterelnök látható egy orvlövész célkeresztjében. A képsorok nem csupán Kaszjanovot, hanem Vlagyimir Kara-Murza ellenzéki aktivistát is célkeresztben mutatták, aki korábban azt állította, hogy tavaly megpróbálták megmérgezni. Néhány nappal később mindketten feljelentést tettek a csecsen elnök ellen az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnál (FSZB). A videót azóta az Instagram törölte, és az AP által emlegetett kép sem látható már Kadirov profilján.Kadirov az elmúlt hetekben egyre ellenségesebben nyilatkozott az orosz liberális ellenzékről: Putyin ellenfeleit a "nép ellenségeinek" nevezte, akiket szerinte szabotázs miatt bíróság elé kellene állítani. Kadirov több bírálója is gyilkosság áldozata lett az utóbbi tíz évben, köztük Anna Politkovszkaja tényfeltáró újságíró, akit 2006 októberében öltek meg.