Innovációs labor a jobb életminőségért

-

Az NN Biztosító elindította magyarországi Sparklab innovációs laborját, ahova azokat a startupokat és innovatív ötlettel rendelkező szabadúszókat várja, akik megoldásaikkal az emberi életminőség javításához járulnának hozzá.


Sztanó Imre, a biztosítótársaság elnök-vezérigazgatója kedden egy sajtóbeszélgetésen elmondta: a Sparklab folyamatosan keresi és várja az ötleteket. Az inkubációs program keretében kiválasztott ötleteket többek között marketing- és értékesítési stratégiával, a társaság kapcsolati hálójával, továbbá coaching és mentor programokkal, a megvalósításhoz szükséges eszközökkel és irodahelyiségek biztosításával is támogatják a jövőben.

A program célja az ügyfélélmény javítása mellett új ügyfélcsoportok megszólítása. Az NN és innovációs laborjai már számos kezdeményezést támogattak, például a Hollandiában bevezetett Gappie gépjármű-biztosítási programot (a saját autóval nem rendelkezők igény szerinti időtartamra köthetnek biztosítást), vagy a Dutch Cyber Collective elnevezésű közösségi kezdeményezést, amely a hollandiai kis- és középvállalkozásoknak nyújt segítséget a kiberbűnözők elleni küzdelemben.

A Sparklab program Hollandiában már szép eredményeket könyvelhetett el. Módszerüket a lean szemlélet jellemzi, vagyis a prototípusokat minél kevesebb kezdeti befektetéssel, minél hamarabb bevezetik a piacra, hogy a felhasználói igények és visszajelzések alapján fejlesszék tovább terméküket. A holland Sparklab égisze alatt fut többek között egy otthonvédelmi szolgáltatás és egy okosotthon megoldás pilotja, de számos kezdeményezésen dolgoznak a sharing economy és a kiberbűnözés elleni védelem területén is.