Inkább katonai bázisra tereltek egy Airbust, nehogy baj legyen

-

Az Iszlám Állam terrorjától tartva egy dubaji katonai támaszpontra irányították az Etihad légitársaság Kairóból Abu-Dzabiba tartó utasszállító gépét. A128 utas és a hétfős személyzet biztonságban elhagyta a gépet.


Miután poggyászukkal együtt átestek egy biztonsági átvilágításon, busszal szállították őket Abu-Dzabiba. A biztonsági erők átvizsgálták az utasszállítót, de nem találtak rajta semmi gyanúsat. Így később végül Abu-Dzabiba repülhetett az Airbus A321-es gép – közölte az Etihad.

A légitársaság nem részletezte, hogy pontosan milyen biztonsági fenyegetés gyanúja merült fel. Ugyanakkor az Iszlám Állam (IÁ) közel-keleti dzsihadista szervezet szimpatizánsai az éjjel Twitter-mikroblogjaikon utasszállító repülőgépek elleni támadásokkal fenyegetőztek, és egy üzenet konkrétan említette az Etihad Kairó-Abu-Dzabi járatát is.

Hétfőn egy másik emírségekbeli légitársaság, az Air Arabia egy járatát kellett a Dubaj mellett légi támaszpontra irányítani. Akkor azért merült fel terrorgyanú, mert a Kuvaitból Sardzsába tartó repülő egyik utasa azt állította, hogy a gép fel fog robbanni.