Ingyen nyaralták körbe Magyarországot a nyírségi csalók

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Akár öt év börtönbüntetésre is ítélhetik azt a nyírségi párt, akik– miután két éve munka és fedél nélkül maradtak – szállodáról szállodára jártak, de sehol sem fizettek.


Ahol csak megfordultak, kitalált álneveken, valótlan személyi adatokkal jelentkeztek be a recepción– mondta a heol.hu-nak a Heves megyei főügyészség szóvivője Konkoly Thege László.

Laktak a többi közt egri, soproni, balatoni és lillafüredi szállodákban is. Végül Spanyolországban kapták el őket, ahol nemzetközi körözés alapján már keresték a csaló párt.

Az Egri Járási Ügyészség Cs. Zoltánt és P. Nikolettát nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás, több rendbeli, részben folytatólagosan megvalósított csalás bűntettével, s több rendbeli, részben folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádhatóság azt indítványozza, hogy a bíróság a vádlottakra végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki. Mellékbüntetésül tiltsa el őket határozott időre a közügyek gyakorlásától. Azt is kéri, hogy a bíróság Cs. Zoltán esetében rendeljen el csaknem 978 ezer forint vagyonelkobzást, P. Nikolettával szemben ez az érték 814 ezer forint. Mivel a csalás súlyosabban minősülő változatát követte el a pár, ezért akár öt évig terjedően is rács mögé kerülhetnek.