Ingyen mehetnek a menekültek a BL-meccsre

Fotó: AFP / JOHN MACDOUGALL

-

A német labdarúgó-bajnokság legutóbbi ezüstérmese, a Wolfsburg 1200 Németországba érkező migránst hív meg az első Bajnokok Ligája-mérkőzésére, amelyet a CSZKA Moszkva ellen vív kedden.


A klub pénteken jelentette be, hogy „felajánl számukra egy nagyszerű estét a nemzetközi futball élvonalában”. A Wolfsburg emellett minden eladott jegy árából egy eurót szán a menekültprogram támogatására.

A wolfsburgi egyesület már korábban is nyújtott segítséget a bevándorlóknak: a hazai bajnoki mérkőzésein 800 menekültet látott vendégül, emellett edzőtáborokat szervezett számukra, a legutóbbi szezon utolsó mérkőzésén pedig migránsok gyermekei kísérhették pályára a játékosokat.


Korábban a bajnoki címvédő Bayern München jelentette be, hogy egymillió eurót adományoz a menekültek megsegítésére, a Münchenbe érkező bevándorlók számára pedig elérhetővé tesz egy edzőközpontot. Akadt hasonló felajánlás más országból is: az FC Porto a szeptember 29-i, Chelsea elleni mérkőzése jegybevételéből támogatja a migránsokat.