Infokommunikációs ötleteket támogató pályázat indul

-

Infokommunikációs technológiai koncepciók támogatására indít pályázatot a Horizon 2020 alprogramja, az Industrial Leadership.


A felhívás célja, hogy olyan támogatási lehetőséget nyújtson az infokommunikációs szektorban működő, magas kockázatú kis- és középvállalatok, valamint startupok számára, melynek révén új piacok nyílhatnak meg előttük, valamint elősegítse ötleteik megvalósítását.

A pályázat elsősorban azokat a cégeket támogatja, melyek pályázatukban olyan diszruptív infokommunikációs technológiai koncepciókat, termék-, illetve szolgáltatásmegvalósításokat vázolnak fel, melyek újszerű meglátásaikkal, valamint új értékeikkel, modelljeikkel és szabályaikkal hozzájárulnak a meglévő piaci viszonyok átrendeződéséhez, esetleg új piacokat is megnyitnak.

A pályázat három kiemelt célterületet jelöl meg: az ígéretes innovatív és diszruptív ötletek kidolgozását, az ezeken az ötleteken alapuló prototípus készítését, validálását, illetve valós körülmények közötti alkalmazását, továbbá az eredmények széleskörű elterjesztését és a piaci elterjedés elősegítését.

Az infokommunikációs ágazat magas kockázatú startup, valamint kis- és középvállalkozásainak támogatása elnevezésű pályázati kiírás 126 ezer eurós keretösszegű, vissza nem térítendő támogatására elsősorban olyan üzletemberek, valamint fiatal, innovatív kis- és középvállalkozások, startupok jelentkezését várják, amelyek innovatív ötleteik számára gyors támogatási lehetőséget keresnek.

A pályázati folyamat három fázisból áll, és tartalmazza a pályázatok megvalósításához segítséget nyújtó személyes tanácsadási, illetve mentoring szolgáltatást is. A pályázatok benyújtására 2017. november 8-ig, elektronikus úton van lehetőség.

További részletekről ezen a linken olvashat.