Indul az új 100-as busz a repülőtérre, 35 perc a menetidő

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

100E jelzéssel új járatot indít a BKK a repülőtér és a Deák Ferenc tér között. Csak két helyen fog megállni, de a vonaljegy nem érvényes rá.


Új járattal bővül a BKK buszhálózata július 8-tól. A 100E jelzésű busz a repülőtér és a Deák Ferenc tér közötti távolságot 35 perc alatt teszi meg. Egyedi arculatú, alacsony padlós, légkondicionált buszok fognak közlekedni az új vonalon - mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.

A 100E a repülőtér felé csak a Kálvin téren áll meg, de hajnalban, amíg az első metrók nem indulnak el, az Astoriánál is fel lehet szállni rá. A Deák Ferenc tér felé a Kálvin téren és az Astorián is megáll. A Deák Ferenc tértől hajnali 4 órától, a repülőtértől pedig hajnali 5 órától indulnak a buszok, félóránként. A menetidő akár 35 perc is lehet, forgalomtól függően - mondta a főpolgármester-helyettes. Az új járatot nem csak a vizes világbajnokságra, hanem hosszútávra tervezik.

Az új buszra egy jegy 900 forintba kerül. A Kőbánya-Kispest és a repülőtér között közlekedő 200E járat továbbra is közlekedik, azon a hagyományos vonaljeggyel is lehet utazni.