Indiában halnak meg legtöbben szelfizés közben

Fotó: iStockphoto / abadonian

-

Két év alatt többen haltak meg önmaguk fényképezése közben, mint a világ többi országában együttvéve. De a szelfizés miatt a fejtetvek is könnyebben szaporodnak.India messze a legveszélyesebb hely a szelfizésre. A világon 2014 márciusa óta 127 ember vesztette életét szelfizés közben, közülük 76-an Indiában haltak meg – derült ki az internet, illetve a közösségi média átfésülésével végzett adatgyűjtés eredményeként.
Kilenc áldozattal Pakisztán a második a szelfizés okozta halálozás világranglistáján, majd az Egyesült Államok következik nyolc és Oroszország hét halottal. Indiában a Tádzs Mahal lépcsőin, sziklán és nagy sebességű vonatok előtt a legveszélyesebb szelfizni.
Észak-Indiában három diák halt meg, mert nagy sebességű vonat előtt állva akart szelfit készíteni. Egy másik diák egy összeomló szikláról zuhant 18 méteres mélységbe. A Tádzs Mahalnál egy japán turista zúzta magát halálra, amikor szelfizés közben megcsúszott a lépcsőn.
De kimutatás készült már arról is Hollandiában, hogy a diákok szelfimániája miatt szaporodnak a fejtetvek a holland középiskolákban. A szervezet egy 2000 önkéntes bevonásával készített felmérésében az általános iskolások 28 százalékánál, a középiskolás diákok 19 százalékánál mutatott ki fejtetűfertőzést – írta a 444.hu.

A mobiltelefon-használat a közúti balesetek számát is aggasztóan növeli: az USA-ban egyik évről a másikra feltűnően megnőtt a halálos belesetek száma. 2016 első felében 17 775-en haltak meg az amerikai utakon, ami 10,4 százalékos növekedést jelent 2015 első félévéhez képest. Ami még ijesztőbb: ekkora ugrást az elmúlt fél évszázadban nem regisztráltak az USA-ban, ahol ötven éve folyamatosan csökken a halálos közúti balesetek száma.

A biztosítótársaságok szerint a balesetek oka egyértelműen az, hogy a sofőrök a telefonjaikat nyomkodják vezetés közben ahelyett, hogy az útra figyelnének – számolt be csütörtökön a hírről szintén a 444.hu