Indiában 368 állásra 2,3 millió ember jelentkezett

Fotó: Europress/Getty Images/Kevin Frayer / Europress/Getty Images/Kevin Frayer

-

Ráadásul ezek mind rosszul fizetett kifutófiúi állások voltak.


A pályázók között 222 ezer mérnök és 255 doktori diplomával rendelkező ember is van, noha az állás betöltéséhez elegendő ötosztályos végzettség és az, hogy a delikvens tudjon biciklizni.

Az álláshirdetést valószínűleg megismétlik szigorúbb kikötésekkel, mert ha mind a 2,3 millió pályázóval elvégzik az állásinterjút, a leendő alkalmazottak kiválasztása négy évig is eltarthat - írta a The Hindu című lap az állam illetékes miniszterére hivatkozva.

Gyakorlatilag a fél város megpályázta a kevesebb mint négyszáz állást, mivel az érintett Lakhnaut 4,9 millió ember lakja.

Az indiai közigazgatásban a kifutófiúk főzik a teát a tisztviselőknek és ők cipelik az aktákat egyik íróasztalról a másikra. A kifutófiúk havi fizetése Uttar Prades államban mindössze 20 ezer rúpia (83 ezer forint), de jár mellé olcsó lakhatás és nyugdíj is, ezért az állás igen vonzó.

A The Hindu szerint a pályázók irdatlan száma azt jelzi, milyen nagy a munkanélküliség a 200 millió lakosú észak-indiai államban, amely önálló entitásként a világ hatodik legnépesebb országa lenne.