Index: dúsgazdag ügyfelek számláját csapolta meg egy OTP-s bankár

-

Éveken át sikkasztott, összesen mintegy egymilliárd forintot, és miután idén lebukott, az ügyfeleket az OTP kártalanította.


Különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítja a rendőrség K. Zsoltot, akiről az Index úgy tudja, az OTP privátbankáraként dolgozott. Idén, a pénzintézetből vitték el bilincsben, miután kiderült, hogy megcsapolta pár dúsgazdag ügyfél bankszámláját.

Az Index információi szerint K. Zsolt összesen egymilliárd forint körüli összeget nyúlt le így, a károsultak száma tíznél kevesebb. Módszerét a lap primitívnek írja le: papírokat, aláírásokat hamisított.

Az Indexszel a Nemzeti Nyomozó Iroda közölte, hogy adatvédelmi okokból nem tud tájékoztatást adni. A lap szerint jelenleg is folynak a tanúkihallgatások. K. Zsolt rendőrségi vallomásában állítólag azt mondta, az elsikkasztott pénzek jelentős részét az évek során magára költötte.

Az OTP viszont tudatta, hogy egy belső vizsgálaton bukott ki a csalássorozat, és a bank haladéktalanul büntetőfeljelentést tett az elkövetővel szemben.

A megkárosított ügyfelekkel titoktartási nyilatkozatot íratott alá az OTP, de az Index úgy tudja, mostanra már mindegyiküket kártalanította. Az eset az OTP eredményét nem érinti.

Ha K. Zsoltot bűnösnek találja a bíróság, akkor akár 10 évre is börtönbe kerülhet.