Index: a Fideszben időben tudták, hogy bajban a Quaestor

-


A Fidesz vezetése napokkal a Hungária Értékpapír Zrt. bedőlése és a Quaestor Financial Hrurira Kft. öncsődjének bejelentése előtt már tudhatott arról, hogy a két cégnél súlyos gondok vannak, és mindkettő hasonló sorsra juthat, mint a Buda-Cash – írja az Index.

A lap szerint ez az információ segíthette a kormányoldali politikusokhoz közelálló cégeket, hogy időben kimentsék a két brókercégnél elhelyezett pénzeiket.

Orbán Viktor kormányfő szerdán közölte: a Buda-Cash bedőlése után egy kormányülésen rendelte el, hogy minden minisztérium vegye ki a pénzét, ha brókercégnél tartja. Akkor mondta ezt, amikor mai soproni sajtótájékoztatóján azt kérdezték tőle, nem tartja-e furcsának, hogy a külügy a Quaestor-csőd előtt hozzájutott a pénzéhez.

Az Index szerint a Fideszben legalább 2-3 nappal a Hungária Értékpapír Zrt. bedőléséről szóló március 5-i első hírek, és 6-7 nappal a Quaestor öncsődje előtt tudták, hogy ez a két cég lehet a következő. Ekkor már több mint egy hét eltelt a Buda-Cash botrány óta.