Imre Géza emberi nagyságát méltatta a vívószövetség elnöke

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke szerint nem edzői hiba volt Imre Géza döntőbeli veresége a riói olimpián.


Az olimpiai bajnok Szász Emese edzője, Kulcsár Győző augusztus 11-én a Kossuth rádióban komoly vezetői hibának nevezte, hogy a tapasztalt sportoló 1410-es vezetés után 1514-re elveszítette a dél-koreai Park Szang Joung elleni döntőt. Véleményét azzal indokolta, hogy az asszó hajrájában senki nem igyekezett kizökkenteni Imre Gézát és riválisát, amikor az ázsiai elkezdett felzárkózni.


A lelátóról, a VIP-páholyból, illetve a televízión keresztül a hangzavar miatt nem lehet hallani, hogy az edző milyen utasításokat ad a pást mellett. Azonban aki figyelt, láthatta, hogy Imre Géza hátranézett, és jelezte, hogy tudja, mit csinál" nyilatkozta Csampa Zsolt ugyancsak a Kossuth rádióban.


Imre Géza, miután kikapott a dél-koreai Park Szang Jungtól


A szövetség elnöke részletesen kifejtette, hogy Dancsházy-Nagy Tamás edző háromszor is elmondta Imrének, álljon meg, kösse meg a cipőfűzőjét, kérjen video-visszajátszást, de ő nem olyan típusú vívó, aki ilyen szituációban meg tud állni.

Ha a fejébe vesz valamit, végre akarja hajtani a feladatot. Nem az a rafinált vívó, aki megáll és színészkedik. Korrekten végig akart vinni valamit, mindháromszor hátranézett és intett, így jelezte: nyugalom, tudom, mit akarok csinálni."

Csampa hozzátette: bár kvóta hiányában tízből négy versenyszámban nem tudtak elindulni, büszke a magyar vívóválogatott riói eredményére. Sokan leírták a magyar vívást, de mi a média kizárásával, szépen-csendben készültünk, a megadott programokat pedig az edzők kérésének megfelelően teljesíteni tudtuk."