Íme a nők, akik Orbán Viktorokat esznek reggelire

Fotó: AFP / NIGEL TREBLIN / AFP / NIGEL TREBLIN

-

A Forbes magazin idén is összeállította a világ leghatalmasabb nőinek listáját. A dobogósok bőven több pénz felett rendelkeznek, mint a teljes magyar költségvetés.


A legbefolyásosabb nők listájának készítése során azonban nem csak a pénzügyi hatalmat vették figyelembe, hanem azt is, mekkora az adott személy médiajelenléte, mekkora körre képes hatást gyakorolni, illetve ez a hatás milyen súlyú.

Türelem, mindjárt jön a lista! Előtte azonban még néhány szexi adat:
  • a világ 1650 dollármilliárdosának kicsit több mint 10 százaléka nő
  • a világ legnagyobb vállalatainak 5 százalékát vezeti nő
  • a világon jelenleg 14 állam élén áll nő
  • a Forbes százas listáján kilenc államfő van: országaikhoz 11 ezer milliárd dollárnyi GDP és 641 millió lakos tartozik
  • a felsoroltak közül 28-an céget vezetnek: vállalataik összárbevétele 1,7 ezer milliárd dollár. (18-an közülük nem csak vezetői, hanem alapítói is a társaságuknak).
 

Íme a Top10:

(A kép alatt lévő fekete sávot felnyitva további információkat tudhat meg).


Angela Merkel 1. Angela Merkel - német kormányfő Janet Yellen 2. Janet Yellen - az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője Melinda Gates 3. Melinda Gates - a Bill & Melinda Gates alapítvány létrehozója Dilma Rousseff 4. Dilma Rousseff - brazil államfő Christine Lagarde 5. Christine Lagarde - az IMF vezetője Hillary Clinton 6. Hillary Clinton - korábbi USA külügyminiszter, elnökaspiráns Mary Barra 7. Mary Barra - a General Motors vezetője Michelle Obama 8. Michelle Obama - first lady Sheryl Sandberg 9. Sheryl Sandberg - a Facebook COO-ja Ginni Rometty 10. Virginia Rometty - az IBM vezetője