Íme a magyar olimpiai csapat riói formaruhái

-

A budapesti USE unused divatcég tervezheti a magyar olimpiai csapat riói vonuló- és formaruháit.


A győztes pályázót héttagú zsűri választotta ki a munkára jelentkezők közül, és végül budapesti USE unused kollekcióját találták a legjobbnak.

A MOB által kiírt pályázatra hat érvényes jelentkezés futott be, ezek közül három, a NUBU, a The Four és a USE unused kapott felkérést, valamint 1-1 millió forintot a mintakollekció elkészítésére. A győztes kollekciót a MOB főtitkára, Szabó Bence méltatta a hivatalos bemutatás alkalmával:

„A korábban megszokottakhoz képest fiatalosabb, sportosabb, de mégis elegáns ruhákat kértünk a tervezőktől. Kiemelt szempontnak tekintettük, hogy a versenyzőink büszkén viseljék a formaruhájukat.”


Rio 2016 formaruha (Forrás: USE unused)


A sportolók közül Gyenesei Leila öttusázó, aki a kollekció minden darabjáért egyformán lelkesedett, a ruhák praktikusságát, hangsúlyozta, ahogy Kammerer Zotlán is, aki még hozzátetette, „amellett, hogy a hosszú és fárasztó megnyitó ünnepség alatt kényelmes legyen a viselet, az is fontos volt, hogy a kollekció darabjait szívesen hordják a sportolók az olimpia után is”Ízlés dolga, de a mostani kollekció, úgy tűnik, jobban sikerült az előző, londoni olimpiára készültnél, amely inkább egyszerű, hagyományos sportruházat volt, különösebb izgalmak nélkül. És, ahogy négy évvel korábbi pekingi formaruhákat, úgy ezt is számos kritika érte.


A magyar csapat már augusztusban bemutatott sportszereléseiről itt nézhet képeket.