Íme a legsportszerűtlenebb román meccs

-

Drasztikus büntetést ígér a hétfői mérkőzésen kiállított négy játékosának a marosvásárhelyi ASA labdarúgóklub vezetősége.


A román élvonal felsőházi rájátszásának első fordulójában az ASA hazai pályán 2-0-ra kikapott a Pandurii Targu Jiu együttesétől. Az előző idényben ezüstérmes marosvásárhelyiek közül Marius Tucudean a 31., Marius Constantin a 65., Claudiu Voiculet a 82., Ramiro Costa pedig a 84. percben kapott piros lapot. A találkozón 13 sárgát is kiosztott a játékvezető.Claudiu Maior alelnök kedden kijelentette, hogy a klubvezetők kivizsgálták a meccsen történteket és drasztikusan megbüntetik a sportszerűtlenül viselkedő játékosaikat. „Azért jöttünk, hogy focizzunk, de mindenki láthatta, mi történt. Ilyesmiben még sosem volt részem. Remélem, rájönnek, hogy nem normális dolog ilyen hevesen játszani” – nyilatkozta a lefújás után a Pandurii válogatott védője, Cristian Sapunaru.


Mutu is ott játszik

A marosvásárhelyi szekelyhon.ro portál az utóbbi évek legsportszerűtlenebb meccsének nevezte a találkozót, amelyen számos durva szabálytalanság, reklamálás és lökdösődés történt.

Az ASA-nak két hete nincs állandó vezetőedzője. A február 21-én menesztett Petre Grigoras volt a csapat szezonbeli negyedik trénere, jelenleg – ideiglenesen – Carol Fekete kapusedző irányítja az együttest, amelyben január óta a Chelsea, a Fiorentina, a Juventus és a román válogatott korábbi csatára, Adrian Mutu is szerepel. Ő a hétfői meccs első félidejében sárga lapot kapott, majd a szünetben lecserélték.

Vereségével az ASA tízpontos hátrányba került az éllovas Astrával szemben.

KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!