Kisiklott a Gyermekvasút mozdonya

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

HÁTTÉR

A baleset Jánoshegy állomás közelében történt. Nem sérült meg senki. A vontató jármű az oldalára dőlt.A kisiklás a Szépjuhászné és a Jánoshegy állomás között történt, a Jánoshegy alatt – adta hírül az indóház online. A mentés szervezését megkezdte a MÁV, de mivel közúton nehezen megközelíthető helyről van szó, egy ívben történt a baleset, nem lesz egyszerű menet.

A MÁV sajtóügyeletese arról számolt be, hogy az Mk45 2002-es vonat Hűvösvölgyből indult a Széchenyi hegy felé, majd a Jánoshegy alatt kisiklott és az oldalára dőlt. Személyi sérülés nem történt, de ma már nem jár többet a Gyermekvasút. A MÁV-nál nem tudták megmondani, meddig szünetel a közlekedés a MÁV Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton.


Technikai okok miatt a mai napon több vonat nem közlekedik!

Posted by Gyermekvasút, Budapest on 2015. április 7.

MK45 2002

Az Mk45 2002 pályaszámú dízelmozdonyt szinte napra pontosan két éve szállították vissza Szombathelyről, a MÁV Vasjármű Kft. műhelyéből, ahol egy korszerűsítésen esett át. Új, Caterpillar gyártmányú dízelmotort és hidrosztatikus segédüzemi berendezéseket kapott. A nagyjavítás keretében megújultak a villamos berendezései és a forgóvázak is. Teljes újjászületésének utolsó lépéseként a mozdony friss külső festést is kapott. Ezt már a hűvösvölgyi fűtőháznál végezték el.