Ilyen koldust sem látni minden nap - videó

-

Miután pénzt és ételt kért, beszállt a húszmilliós autójába.


A Matthew Brinton nevezetű személy évek óta pénzt koldul az arra járóktól az angol Newquayban, ám nemrég filmre vették, ahogy a “műszak” végén egy több millió forintos Audi TT-be száll be.

Bár Brinton szerint a sportautót a nagyanyjától örökölte, ez nem győzött meg mindenkit, így a koldus állítása szerint több halálos fenyegetést is kapott. Azóta azt mondja, hogy ellopták az autóját, de az életét továbbra is félti.A videót, amely lebuktatta, feltöltötték a Facebookra is, ahol több mint százan kommentálták, köztük olyanok is, akik felháborodásuknak adtak hangot, miután állítólag többször is segítették a férfit. Persze voltak olyanok is akik mellett álltak, mondván, hogy például a kutyájával is milyen jól bánik.

Brinton ugyanakkor azt állítja, hogy kétségbe van esve és éhezik, mivel a videó megjelenése után elmaradtak az adományok. Saját bevallása szerint ő maga nem látta a fenyegető üzeneteket, mivel nincs internet-hozzáférése, ám a rendőrség beszámolt neki ezekről. A hatóság ezt meg is erősítette, ám egy nyomozó egyből hozzátette, hogy komoly veszéllyel várhatóan nem kell számolnia a koldusnak. „Az emberek sok hülyeséget írnak a szociális médiában” - kommentált Dave Meredith nyomozó, aki állítása szerint évek óta ismeri Brintont, ám a férfi nem könnyíti meg nyilatkozataival a saját helyzetét.