Ilyen időjárással már lehet tervezni

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-

Szeles, napos időszak jön, csak pénteken lesz borult az ég.


Szerdán változóan felhős időre számíthatunk, főleg a középső tájakon többórás napsütéssel. A nap első felében a Dunántúlon, délután a keleti tájakon lehet több felhő az égen. Komoly csapadék nem lesz. Reggel -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk – jelzi előre a köpönyeg.hu.

Csütörtökön délkelet felől fokozatosan megnövekszik, majd megvastagszik a felhőzet, de estig a Dunántúlon még sokat süthet a nap. A keleti országrészben egyre többfelé kezdődhet eső. Az északi szél egyre inkább megélénkül. 10 és 15 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északon csak elszórtan, délen többfelé valószínű eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, néhol erős lehet a légmozgás. 9 és 14 fok között alakul a maximum (a csapadékosabb délen lesz a hűvösebb).

Szombaton marad a borongós idő, de észak, északkelet felől lassan csökken, szakadozik a felhőzet. Délnyugaton lehet további gyengülő csapadék. 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők délután. Az északkeleti szél élénk lesz.

Vasárnap az északkeleti széllel egyre szárazabb levegő érkezik, így mind többfelé fordulhat naposra az időjárás. Elszórtan lehet zápor – főleg a délnyugati országrészben. 10-11 fok ígérkezik.