Ilyen hülye indok miatt még nem maradt el Klicsko-meccs

Fotó: GettyImages

-

November 28-án, szombaton az óriás termetű Tyson Fury (24-0-0, 18 KO) ellen készül megvédeni a WBA/WBO/IBF/IBO világbajnoki címeit Vlagyimir Klicsko (64-3-0, 53 KO). Az eddigi felvezetőben Fury-ból áradt a magabiztosság, most azonban elképzelhető, hogy mégsem lép ringbe Düsseldorfban - írja a Profiboksz.hu.


„Megkaptam a meccsre tervezett kesztyűket, de ennek valami hatalmas hüvelykujja van, jó öt centivel nagyobb, mint egy normális kesztyűnek. Minden ütésnél úgy éreztem, hogy eltörik benne az ujjam” – mondta Fury. Megpróbáltam megpuhítani, de akkor is fájt benne a keze, beszélt a gyártóval, de azt mondták neki, hogy a promóter ezeket rendelte a meccsre és biztos nem örülne, ha másikat küldenének helyette.


Klicsko egy igazán komoly ellenfelet kaphatna Fury személyében


„Mégis hogyan bunyózhatnék olyan kesztyűben, ami kényelmetlen? Aztán küldtek egy másik fajtát, ami már jó volt, de közölték, hogy lehet, hogy nem készül el a meccs napjára. Nem tudom, hogy ez valami trükközés akar lenni, vagy mi, de ha nem lesz kesztyű, akkor nem bokszolok. Ha nem kapom meg a megfelelő felszerelést, nem lesz meccs. Pofonegyszerű. A hivatalos kesztyűket csak a mérlegelés utáni szabályegyeztetőn kapjuk meg, úgyhogy addig nem tudom megmondani, hogy mi lesz” – mondta a veretlen brit bunyós.