Ilyen egy kutya, amelyet Cannes-ban díjaznak

-

Egy uszkár és egy máltai selyemkutya keveréke, aki az Ezeregyéjszaka meséinek inspirálására született.


Miguel Gomes Arabian Nights című filmjének négylábú főszereplője, a Dixie-t alakító Lucky nyerte el a legjobb kutyaalakításért járó Palm Dog-díjat (Kutya Pálma-díjat) a 68. cannes-i filmfesztiválon. A portugál filmrendező háromrészes alkotása a mai Portugáliában játszódik, habár a hatórás történetet a legismertebb arab mesegyűjtemény, az Ezeregyéjszaka meséi inspirálta.

A Lucky nevű maltipoo - uszkár és máltai selyemkutya keverék - olyan versenytársakat utasított maga mögé, mint a görög Jorgosz Lanthimosz The Lobster című, első angol nyelvű filmjének kutyaszereplője, Bob, amely Colin Farrell társát - és testvérét - alakítja a szürreális történetben, melyben állatokká változnak azok az emberek, akik nem találnak párt maguknak.

A 2001 óta létező Palm Dog-díjat, amelyet a mustra fődíja, az Arany Pálma előtti tisztelet jeleként alapítottak, egy filmkritikusokból álló bizottság ítéli oda a seregszemle nem hivatalos programrészeként. A korábbi nyertesek közé tartozik A némafilmes című Oscar-díjas alkotás kutyaszereplője, az Uggie névre keresztelt Jack Russell terrier is.

A filmelőzetesben 2 perc 46 másodpercnél bukkan fel a kutya.