Ilyen az, amikor emuk terrorizálnak egy várost

Forrás: Flickr

-

Egy csapat emu terrorizálta az arizonai Tucson városát november ötödikén - adta hírül a The Huffington Post.


A négy madár egy közeli farmról szökött el és úgy járták az utcákat, mintha az a sajátjuk lehetne. Az emuk megjelenése félelemmel és pánikkal töltötte el a helyi lakosokat - olvasható a vicceskedő beszámolóban.

A hírről még a helyi rendőrség is beszámolt, sőt, az esetről videót is készített. Igaz, a négy „jómadár” befogása nem ment könnyen, több órán át kergették őket.

Nem először derül ki, milyen nehéz elbánni az emukkal. Legendás, hogy Ausztráliában a hadsereget is meghátrálásra kényszerítették. A történetről itt olvashat részletesen.


Here is the video from the #emu chase earlier near Cardinal Ave. and Drexel Rd. All four emus are safely back at home! #Tucson#Traffic#EmusOnTheLoose

Szerző: Pima County Sheriff's Department2015. november 5.

Volt már gond korábban is emukkal

Rövid és szégyenletes háborúkkal tele a padlás, de egyik sem volt annyira égő, mint az a pár hetes hadművelet, amelyet az ausztrál hadsereg géppuskásai az emuk ellen vívtak 1932-ben.


Ahogy a sokkal később kitörő második világháborúról, úgy a nagy emuháborúról is az első világháború tehet. A frontról visszatérő ausztrál katonák tömegei és néhány, az európai rossz időt megunó brit veterán Kelet-Ausztráliában telepedett le, és fogott gazdálkodásba. A gazdasági világválság kezdetén a kormány azt javasolta a gazdáknak, hogy búzát termeljenek, mert azt tudják támogatni. A támogatás évről évre elmaradt, a gabonaárak folyamatosan zuhantak. Az 1932-es év aratására pattanásig feszült a helyzet. Ekkor jöttek meg az emuk.

Amennyiben kíváncsi a további részletekre, úgy kattintson!