Ilyen a Nagy Futam Budapest - háttérrel és képgalériával

Fotó: MTI / Lakatos Péter / MTI / Lakatos Péter

-

Besenyei Péter műrepülő-világbajnok, David Coulthard korábbi és Daniel Ricciardo jelenlegi Forma-1-es pilóta, földön és égen minden mozog - ilyen a Nagy Futam, ha a Hungaroring a technikai sportokat akarja népszerűsíteni.


Ismét Budapest belvárosában a Nagy Futam II. elnevezésű autó- és motorsport-, valamint légi bemutató. Az eseményt Besnyei Péter műrepülő-világbajnok nyitotta meg. A magyar autóversenyzők közül Baumgartner Zsolt korábbi F1-es pilóta egy együléses Renault-versenyautóval szerepel, de teljesíti az útvonalat Honda Civicjével a túraautó-világbajnokság (WTCC) hétvégi, mogyoródi futamára készülő Michelisz Norbert is. A külföldi sztárok közül a kilencszeres ralivilágbajnok francia Sebastien Loeb WTCC-s Citroenjével, Timo Glock pedig a német túraautó-bajnokságban (DTM) vezetett BMW-jével száguld majd Budapest utcáin. A légi parádéból máris ízelítőt nyújtunk a képgalériával.


Nagy Futam légiparádé

Besenyei Péter felszáll az Erzsébet hídról Besenyei Péter felszáll az Erzsébet hídról - - - - WizzAir A 320-as Airbus WizzAir A 320-as Airbus Illés Tamás műrepülő Illés Tamás műrepülő Red Bull Aerobatics Team Red Bull Aerobatics Team - - - - Veres Zoltán Veres Zoltán - -   David Coulthard volt Forma-1-es skót autóversenyző David Coulthard volt Forma-1-es skót autóversenyző   Timo Glock, a BMW autóversenyzője Timo Glock, a BMW autóversenyzője Roy Nissany Formula Master autóversenyző Roy Nissany Formula Master autóversenyző Baumgartner Zsolt és Roy Nissany Baumgartner Zsolt és Roy Nissany