IKEA: Jövőre már neten is vehetünk Klippan kanapét

Fotó: iStockphoto / Grigorev_Vladimir

-

Májusban nyílik a harmadik áruház, és az év végére már beindul az online eladás is.


Májusban nyit a harmadik IKEA áruház Soroksáron, s a társaság jövő év második felében az online vásárlás lehetőségét is megteremti - derül ki a bútoráruház közleményéből. Magyarországon kívül már működik az online értékesítés, amelynek lényege, hogy a vásárló neten összeszedi, mit szeretne megvenni, majd a kiválasztott áruházban át is veheti az árut. Az nem egyértelmű, hogy van-e lehetőség házhoz szállításra, vagy mindenképp magunknak kell elmenni a bútorokért. Ezt, az úgynevezett click & collect szolgáltatást más bútorcégek már alkalmazzák Magyarországon.

A soroksári áruházban is számos új állás lesz, a csapatot január-februári kezdéssel már toborozza a cég, a két régi áruházba is keresnek azonban munkatársakat, így 300 álláshelyet hirdetett meg a svéd hátterű cég. Érzékeljük a lakberendezés iránti növekvő keresetet Magyarországon is, és mintegy 15 százalékos növekedést remélünk a 2015-ös pénzügyi évhez képest - mondta Marek Feltl, az IKEA Csehországért, Magyarországért és Szlovákiáért felelős regionális vezetője. Épp a növekvő igény kielégítése okán nyitjuk meg új áruházunkat Soroksáron 2017 májusában.


Összehozza a családot


Az IKEA Csoport 34,2 milliárd eurós értékesítési árbevétellel zárta a 2016-os pénzügyi évet,ez 7,1 százalékos növekedés. Az áruházak értékesítése átlagosan 4,8 százalékkal nőtt. „Áruházainkban több mint 783 millió látogatót köszönthettünk” – mondta Peter Agnefjäll, a csoport elnök-vezérigazgatója. A fenntarthatóság jegyében a 2016-os pénzügyi évben az előző évhez képest 15 százalékkal több LED izzót adott el az IKEA, ezzel a vállalat jó úton halad célja felé, ami 500 millió eladott LED izzót jelent 2020 végéig. A LED izzó pénzt és energiát is megtakarít, ugyanis élettartama akár húsz év, energiafogyasztása pedig a hagyományos izzóknál 85 százalékkal kevesebb is lehet.