Így védte meg Kósa Lajos Mészáros Lőrincet

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

-

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, nem az a kérdés, hogy egy kormány környezetével mi történik, hanem az, hogy az ország gyarapodik-e. Beszélt arról is: várhatóan módosítani kell az alaptörvényt, hogy a jogrendben legyen terrorveszélyre vonatkozó minősített helyzet.


Várhatóan módosítani kell az alaptörvényt, hogy a jogrendben legyen terrorveszélyre vonatkozó minősített helyzet – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője.

A politikus beszélt arról is, hogy a migrációs válság és az ebből is fakadó kockázatok miatt a rendőrségnél és a honvédségnél is az állomány folyamatos feltöltésére és felkészítésére lesz szükség.

Kósa Lajos azt mondta, a szocialisták támogatásával működött a valaha volt legkorruptabb kormányzat 2002 és 2010 között, a Jobbik pedig még mindig adós a valaha volt legnagyobb politikai korrupciós ügy, a Kovács Béla-ügy tisztázásával. A Fidesz ezzel szemben több korrupcióellenes intézkedést hozott. Áttörést jelentett például az online pénztárgépek, az elektronikus útdíj és az útnyilvántartási rendszer, illetve bizonyos termékek fordított áfájának bevezetése a forgalmiadó-csalások visszaszorításában – sorolta.

„Az általunk bevezetett választási rendszerben nincs rákényszerítve senki arra, hogy bármilyen oligarcha hálójába kerüljön azért, hogy ki tudja fizetni a kampánya költségeit. (...) Az is fontos, hogy nemrég szavaztuk meg Európa második legszigorúbb közbeszerzési törvényét” – fogalmazott.

Arról, hogy Mészáros Lőrincet támadások érik a föld- és egyéb pályázati győzelmei miatt (a nevét nem említik az interjúban, csak felcsúti polgármesterként utalnak rá), azt mondta, „nem az a kérdés, hogy egy kormány környezetével mi történik, hanem az, hogy az ország gyarapodik-e. Az pedig kétségtelen, hogy az ország összes gazdasági mutatója javul. Az előző kormányok idején viszont az volt a feltűnő, hogy amíg az ország elszegényedett, addig a szocialisták meggazdagodtak.”

A következő időszakban hangsúlyos téma lesz a háromgyermekes családmodell támogatása, kulcskérdés az oktatás színvonalának emelése és ezáltal a versenyképesség növelése is – mondta Kósa Lajos.